Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Axfood och Axel Johnsons investeringsbolag startar nätapotek

2017-08-14 10:25
Klas Balkow, vd på Axfood. Foto: IBL

Axfood startar nätapotek tillsammans med Axel Johnsons investeringsbolag Novax och e-handelsentreprenörerna bakom Lens On.

Axfood äger 28 procent av det nybildade e-handelsbolaget Hubia som planerar att lansera ett nytt nätapotek i Sverige. Övriga delägare är Novax, som är Axel Johnsons investeringsbolag, samt entreprenörerna Kim Persson, Johan Bergenheim och Henrik Patzer, enligt ett pressmeddelande.

Kim Persson och Johan Bergenheim har tidigare grundat och drivit Lens On, en nätbutik för kontaktlinser och glasögon och som 2012 såldes till ett brittiskt bolag.

När väl nätapoteket lanseras på marknaden kommer det att bli under ett annat namn än Hubia, men vilket är ännu inte fastställt.

"Axfood arbetar ständigt med att stärka köpupplevelsen för kunderna. Genom att vara delaktiga i starten av ett nätapotek har vi möjlighet att i framtiden göra det lika smidigt för kunderna att beställa receptbelagda läkemedel som receptfria", säger Klas Balkow, Axfoods vd, i en kommentar.

Apoteksmarknaden i Sverige omsatte i fjol cirka 40 miljarder kronor, varav e-handeln är den del som ökar snabbast.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom