Bakåt för Boliden

Gruv- och smältverksbolaget Bolidens resultat före skatt blev 1.478 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019.
Bakåt för Boliden - boliden-affarsvarlden-700_binary_6877855.png

Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på i genomsnitt 1.786 miljoner kronor, enligt Infront Datas sammanställning av tolv analytikers prognoser inför rapporten.

Rörelseresultatet exklusive omvärdering av processlager hamnade på 1.631 miljoner kronor. Snittestimatet här låg på 1.935 miljoner.

Omfattande planerade underhållsstopp i Smältverk påverkade resultatet -315 miljoner kronor (-130). I resultatet ingår även framtida efterbehandlingskostnad i Rönnskär om 139 miljoner kronor.

Omvärderingen av processlager uppgick till -92 miljoner kronor. Analytikerna hade förväntat sig en effekt på -90 miljoner kronor.

Försäljningen uppgick till 12.747 miljoner kronor för perioden. Här låg snittprognosen på 13.298 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets