Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bakslag för Hollande och Socialistpartiet

2014-03-31 07:28

Socialistpartiet i Frankrike, som leds av president Francois Hollande, backade i lokalvalet vars andra omgång hölls på söndagen.

Partiet Nationella fronten och högerpartiet UMP gick båda fram kraftigt i valet. Framgången för Nationella fronten blev dock mindre än vad vissa hade räknat med, enligt Financial Times.

Högerpartiet UMP väntas ta över makten i en lång rad kommuner.

Enligt inrikesdepartementet fick UMP och dess allierade 46 procent av de totala rösterna, mot 40 procent för Socialistpartiet och andra partier på vänsterkanten, samt mot 7 procent för Nationella fronten.

Francois Hollande uppges vara den mest impopuläre presidenten i modern tid i Frankrike. I första valomgången var valdeltagandet rekordlågt.

I de kommuner där ingen segrare i den första valomgången fick över 50 procent av rösterna blev det en andra valomgång i går där alla kandidater som fick över 10 procent av rösterna i den första valomgången fick delta.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom