Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bankchefer: Det blir ett kanonår

2014-01-03 07:14
Foto: Scanpix

En majoritet av bankkontorscheferna anser att konjunkturutvecklingen kommer att stärkas under 2014, enligt en undersökning bland 150 bankkontorschefer.

"Tron på en positiv konjunkturutveckling inför det nya året är högre än på flera år", skriver Almi Företagspartner i ett pressmeddelande.

Inledningen på det nya året blir lite avvaktande, men sedan tar konjunkturen fart ordentligt, tror bankcheferna.


"Under årets första kvartal förväntar sig 35 procent att konjunkturen stärks. På ett års sikt tror så mycket som 79 procent på en fortsatt förstärkning av konjunkturen. Bankcheferna är betydligt mer optimistiska inför 2014 jämfört med motsvarande undersökning inför 2013 då en betydande majoritet trodde att konjunkturen skulle försvagas under året", uppger Almi Företagspartner.

80 procent av bankcheferna uppges tro att utlåningen till företag kommer att öka på ett års sikt.

"Bankkontorens tro på framtiden är den högsta på flera år och den positiva attityd som växt fram under 2013 stärks nu ytterligare. Även små och medelstora företag har blivit mer positiva, det är tydliga signaler vi får från Almis rådgivare över hela landet. Det är inte bara bankernas utlåning som ökar, vi ser också att Almis utlåning till små och medelstora företag ökar", säger Anna Hallberg, vice vd för Almi Företagspartner.

 Undersökningen har genomförts på uppdrag av statliga Almi Företagspartner.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom