Banker får stryk på börsen

Både Nordea och SEB faller när Stockholmsbörsen öppnar på tisdagsmorgonen.
Banker får stryk på börsen - johan-torgeby-casper-von-koskull_binary_6844067.jpg

I övrigt är rörelserna mindre. Efter cirka 20 minuters handel har det breda OMXS-indexet backat med 0,2 procent.

Kvartalsrapporterna från Nordea och SEB fick inget vidare mottagande från aktiespekulanterna. Nordeas rapport var sämre än väntat och aktien sjunker med runt 2,5 procent. SEB slog däremot vinstförväntningarna, men aktien föll ändå med ungefär lika mycket.

Mot strömmen bland storbolagen går medicinteknikbolaget Getinge bäst, plus 1,3 procent.

SAS fortsätter kräftgången, aktien backar tre procent ytterligare. Det finns fortfarande inga signaler om att strejken skulle nå en lösning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets