Banker inför bitcoin-teknik

Kapitalmarknader kan ta in tekniken bakom bitcoin redan nästa år. Det skulle revolutionera branschen och innebära både säkrare transaktioner och nya intäktsströmmar, skriver CNBC.

Det är en rapport från New York-baserade analysföretaget TABB Research som hävdar att bankernas införande av så kallad blockchain-teknik är en fråga om när – inte om.

Blockchain utvecklades för att användas med kryptovalutan bitcoin. Det fungerar som en enorm decentraliserad liggare som noterar varje transaktion och lagrar informationen på ett globalt nätverk så att inte den går att manipulera, skriver CNBC.

Nu utvecklar ett konsortium bestående av över 20 banker, lett av finansteknikbolaget R3, ett ramverk för att ta in blockchain-teknik på finansmarknaderna.

Rapporten förutspår att tekniken kan börja användas för att spåra syndikerade lån under andra kvartalet 2016 medan andra sektorer ligger längre bort.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.