Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Bankrapporter väntas på Wall Street

2017-10-12 15:17
Foto: David Bebber/IBL

Terminerna för de ledande USA-indexen pekar mot en öppning på lätt minus på torsdagen efter att de amerikanska börserna än en gång klättrade till rekordnivåer dagen före.

Statistik före öppningen visade att kärn-PPI i årstakt var lite högre än väntat och att antalet nyanmälda arbetslösa var färre än väntat förra veckan. Dollarn stärktes något efter att siffrorna släppts.

Torsdagen innebär startskott för höstens rapportperiod i den amerikanska banksektorn och Citigroup och JP Morgan Chase meddelade sina siffror före börsöppningen. Ingendera bjöd på någon större överraskning och aktierna låg runt oförändrade nivåer i förhandeln. På fredag Bank of America och Wells Fargo.

En halvtimme innan börsöppningen hade terminen för Dow Jones industriindex backat med 0,1 procent och terminerna för det bredare S&P 500 respektive teknikorienterade Nasdaq 100 var samtidigt ned cirka 0,2 procent.

På onsdagen nådde New York-börserna nya rekordnivåer. Dow Jones industriindex stängde på plus 0,2 procent, det breda S&P 500-indexet avancerade lika mycket och Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent.

I Asien var det uppåt på börserna på de flesta marknader förutom Fastlandskina. Större Europabörser låg på eftermiddagen på lätt minus, med undantag för Londonbörsen som handlades upp.

På råvarumarknaden har oljepriset backat efter inofficiella lagersiffror på onsdagskvällen, från API, som visade ökade amerikanska råvarulager förra veckan. I kväll kommer de officiella lagersiffrorna från DOE. På basmetallmarknaden noterades mestadels uppgångar.

Nätverksbolaget Juniper Networks lämnade oväntat låga preliminära kvartalssiffror på onsdagskvällen och aktien sjönk över 6 procent i torsdagens förhandel.

AT&T var också ned, runt 1,5 procent, inför öppningen. Telejätten meddelade att de skador den senaste tidens orkaner och jordbävningar orsakat på nät och annan fast egendom ledde till en intäktsminskning med nära 90 miljoner dollar i det tredje kvartalet och en vinstminskning, sett till resultatet före skatt, med 2 cent per aktie.

Näthandelsjätten Amazon ska anställa 120.000 personer vid sina anläggningar i USA. Bolaget skriver i ett pressmeddelande att "tusentals" säsongarbetare gick över till heltidsroller efter helgerna förra året och att man räknar med att fortsätta den trenden även i år. Aktien noterades kring oförändrade nivåer i förhandeln.

Cargurus, en internetbaserad plattform för bilköp, gör debut på Nasdaq-börsen på torsdagen. Den slutliga teckningskursen på 16 dollar per aktie låg högre än det prisintervall som bolaget tidigare hade meddelat.

På torsdagens fortsatta USA-agenda finns också Bloomberg konsumentförtroende, veckosiffra, klockan 15.45. Det väntar också ett flertal anföranden från ledamöter från Fed och andra centralbanker vid olika event i Washington. Störst intresse riktas kanske mot en paneldebatt om penningpolitik klockan 16.30, med deltagande av ECB-chefen Mario Draghi och Fedguvernören Lael Brainard.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom