Barrons: Berkshire Hathaway är undervärderat

2016-03-02 09:15 Affärsvärlden Finwire
Warren Buffett. Foto: All over press

Den amerikanska affärstidningen Barrons anser att konglomeratet Berkshire Hathaway, som kontrolleras av den världsberömde investeraren och miljardären Warren Buffett, är undervärderat. Det framgår av en artikel daterad den 1 mars.

Tidningens skribent Andrew Bary framhåller att A-aktien handlas till 1,3 gånger det bokförda värdet på 155.501 dollar per aktie vid årsskiftet. Det är bara modest högre än den värdering på 1,2 gånger bokfört värde som Warren Buffett gärna skulle återköpa egna aktier för.

Berkshire har gott om likvida medel, ungefär 40 miljarder dollar efter köpet av Precision Castparts. Det indikerar att 186.000 dollar skulle kunna ses som ett slags golv för aktien.

Berkshires A-aktie steg igår med 1,5 procent till 205.500 dollar. Det finns även en B-aktie som är mer småspararvänligt prissatt på 136,94 dollar.

Andrew Bary skriver även att Berkshires bokförda värde tenderar att stiga med omkring 3.000 dollar per aktie varje kvartal, givets koncernens löpande vinster.

En ständig fråga är successionsrisken i bolaget. Warren Buffett fyller i höst 86 år och hans partner Charlie Munger har nyligen fyllt 92 år. Andrew Bary anser att den risken är diskonterad med tanke på aktiens låga värdering. Bary tror att Greg Abel, idag ordförande för Berkshire Hathaway Energy kommer att ta över vd-posten i koncernen efter Warren Buffett.

Affärsvärlden Finwire

Premiumnyheter

Aktuellt inom