Barroso: Ryssland och Ukraina måste komma överens om naturgas

Ryssland och Ukraina måste försöka få slut på den pågående tvisten kring naturgasleveranser och delta i samtal tillsammans med EU. De båda länderna måste också komma överens om ett marknadsmässigt pris för naturgas.

Det skriver EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso i ett brev till Rysslands president Vladimir Putin, som citeras av Dow Jones Newswires.

En lösning skulle kunna vara att sätta upp stationer som mäter gasflödena vid gränsen mellan Ryssland och Ukraina, skriver Barroso. EU ska vara beredda att lämna data över gasflöden från Ukraina till Europa, enligt José Manuel Barroso.

Samtidigt rappporterar Reuters att EU-kommissionen i ett utkast uppmanar EU-länderna att genomföra stresstester inför den kommande vintern för att studera hur sårbara de är för avbrott i gasleveranser från Ryssland. Kommissionen uppmanar också EU-länderna att genomföra åtgärder för att minska riskerna vid leveransavbrott.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.