Ben Bernanke lanserar blogg

Den tidigare Federal Reserve-chefen Ben Bernanke lanserar idag en blogg hos den Washington-baserade tankesmedjan Brookings Institution.

I sitt första inlägg skriver Bernanke bland annat att “förmågan att forma marknadens förväntningar om den framtida politiken genom offentliga uttalanden är ett av de mest kraftfulla verktygen Fed har.”

Hans erfarenhet pekar på att penningpolitiken är 98 procent prat och endast två procent faktiska åtgärder.

Efter att ha lämnat över ordförandeposten i Fed kan Bernanke numera kommentera ekonomiska och finansiella frågor utan att minsta lilla ord sätts under lupp, skriver han vidare. Han uppmanar även till kommenterar och frågor och kommer publicera ett urval av de på bloggen.

Ben Bernanke har samtidigt som blogglanseringen även tagit steget ut på mikrobloggen Twitter. Han hittas under användarnamnet @BenBernanke.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.