Berkshire Hathaway gör stark comeback på börsen i år

Konglomeratet Berkshire Hathaway, som leds av den 86-årige legendariske finansmannen Warren Buffett, har gjort en stark comeback på Wall Street i år. Bolagets aktier har i år givit en avkastning på 13,5 procent hittills i år, vilket är betydligt bättre än S&P 500-index som ökat med 6,8 procent, rapporterar CNBC. A-aktien kostar knappt 226.000 dollar medan B-aktien är enklare att handla med till en kurs på drygt 150 dollar.

Den starkare utvecklingen är börsen som helhet i år kommer efter en ovanligt svag fjolår där Berkshire tappade 12 procent medan S&P 500-index rörde sig kring nollstrecket. Berkshires aktier har gått särskilt starkt på börsen de senaste månaderna. Branschmässigt har finanssektorn, där Berkshire har flera investeringar, gått starkt. Vidare har värdeaktier gått starkare än tillväxtaktier under 2016 och Warren Buffett anses vara världens mest berömda värdeinvesterare. Slutligen beskrivs en investering i Berkshire Hathaway som en investering i återhämtningen i den amerikanska ekonomin. Bolaget äger bland annat järnvägsbolaget Burlington Northern Santa Fe som gynnas av ökade godsvolymer.

Berkshires aktie handlas nu bara två procent från kursrekordet, all-time-high.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.