Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Besqab räknar med trög bostadsmarknad

2017-11-28 09:44

Bostadsutvecklaren Besqab räknar med en fortsatt trög bostadsmarknad under återstoden av 2017.

Det framgår av presentationsmaterialet till tisdagens kapitalmarknadsdag.

Det finns enligt Besqab möjlighet till återhämtning redan i början av det nya året, men en allmän försiktighet kommer sannolikt att finnas även under 2018, bedömer bolaget.

"Men det kan mycket väl vara mer positivt redan om en månad", sade Johan Westring som är Besqabs chef för affärsutveckling och exploatering.

Besqab räknar med större lokala variationer beroende på skillnader i utbud. Perifera lägen är extra känsliga för överutbud, enligt bolaget.

"Erfarenheter har visat att en lite trögare marknad gör att skillnaden mellan bra och mindre bra objekt ökar", skriver Besqab med hänvisning till faktorerna rätt läge och produkt.

"När marknaden är het säljs nästan allting, men nu när det blir lite trögare gäller det att som bostadsutvecklare träffa rätt när det gäller läge, produkt och prissättning", framhöll Johan Westring.

Generellt ser Besqab goda grundläggande förutsättningar för bostadsmarknaden, men det råder samtidigt ett stort utbud av nyproduktion, bankerna är mer restriktiva, det brukar förekomma säsongsmässig svaghet under hösten, ett nytt amorteringskrav kan vara på gång och psykologi kan spela in, pekar bolaget på.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom