Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Betssons vd: Därför köper vi Nordicbet

2012-04-18 09:00

Betssons vd Magnus Silfverberg förklarar sitt senaste förvärv av Nordicbet.

Förvärvet av Nordicbet ger ett väldigt bra tillskott till Betssons sportspelserbjudande och en bra kundbas inom segmentet adderas till en bra prislapp.

Så summerar Betssons vd Magnus Silfverberg bilden av sitt senaste förvärv i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

- De har ungefär hälften av sina intäkter (cirka 25 miljoner euro) från odds och framför allt sportspel och främst i Norden. Det blir ett stort tillskott på den punkten, där vi har en ambition att fortsätta växa, säger Magnus Silfverberg.

När affären stängs kommer koncernen att addera runt 90.000 aktiva kunder, varav en "trogen skara sportspelare".

- Nordicbet är specialiserade på odds i lite lägre ligor och lite mer lokalt - sådant som inte så många andra sportspelsbolag är duktiga på. Jag tror att det finns en viss typ av målgrupp som attraheras specifikt till deras varumärke, säger Magnus Silfverberg och pekar även på den kompetens som nu tillförs det egna bolaget.

Synergier väntas både vad gäller leverantörer och teknik, men förvärvet utgör främst ett starkt tillskott för tillväxt.

- Över tid kommer det att integreras i Betssons struktur där vi byggt upp en väldigt bra organisation för att hantera många varumärken. Det finns helt klart en del synergier, men vi köper det här för att det är ett bolag som växer, är lönsamt och som vi köper till ett bra pris, säger han.

Inklusive tilläggsköpeskilling väntas prislappen totalt landa på 6-7 gånger Nordicbets rörelseresultat för 2012.

- Om du jämför med Betsson, som har en p/e-multipel på nästan det dubbla, så är det ett väldigt bra pris. Samtidigt är onoterade bolag per definition billigare. Det är i linje med, eller lite högre, än vad vi betalade för Betsafe, men Nordicbet har en stabilare historik av höga intäkter och vinster, säger Magnus Silfverberg.

Från att tidigare ha varit obelånat tar Betsson nu upp en kreditfacilitet på 500 miljoner kronor.

- Men jag tror att vi kommer att amortera av det här ganska snabbt givet det kassaflöde vi har, säger Betssons vd.

Efter flera affärer i sektorn på senare tid, från såväl Betsson som Unibet, finns det nu inte många lågt hängande frukter kvar på den nordiska spelmarknaden.

- Det är inte troligt att det blir något mer nordiskt förvärv för oss en tid framöver. Min spontana uppfattning är att marknaden nu är mättad i Sverige och Norden, säger han.

Betsson-aktien handlades klockan 09.40 upp 9,7 procent till 214 kronor.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom