Bettingsektorn under kurspress

Stockholmsbörsen har haft en oregelbunden inledning på den nya veckans handel.
Bettingsektorn under kurspress - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Inom bettingsektorn har viss kurspress märkts av efter en vinstvarning från Global Gaming medan Leo Vegas anklagas för aggressiv brittisk marknadsföring.

Vid 13.15-tiden var OMXS30 upp 0,1 procent till nivån 1.642. Aktier för drygt 5 miljarder kronor hade då bytt ägare på Stockholmsbörsen. Det tyska DAX-indexet och Parisbörsens CAC40-index var då båda 0,2 procent upp.

I storbolagsindextopp fanns flera finansrelaterade aktier med de bolånetunga bankerna Swedbank och SHB 0,9 respektive 0,5 procent högre. SHB rapporterar på onsdag. Investmentbolagen Investor och Kinnevik steg samtidigt 0,7 till 0,8 procent. Än större vinnare var hälsovårdsaktören Getinge, 1,1 procent upp.

I andra änden av OMXS30 fanns SCA och Essity 1,0 och 0,6 procent ned. HSBC har sänkt rekommendationen för Atlas Copco. Atlas-aktierna tappade 0,2-0,4 procent.

Den kinesiska staten har inlett en granskning utifrån klagomål riktade mot telekomföretaget Ericssons agerande när det gäller licenser för intellektuella rättigheter i Kina, rapporterar Bloomberg. Ericsson säger sig samarbeta men menar att licenser hanteras till korrekta och rättvisa villkor. Ericssons aktie var ned 0,2 procent. I analysflödet har Goldman Sachs upprepat köp av Ericsson men sänkt Nokia till sälj. Nokia tappade nära 3 procent.

Bettingsektorn hamnade under kurspress efter en vinstvarning från Global Gaming, som bland annat äger varumärket Ninja Casino. Bolaget aviserade en omsättning om 163 miljoner kronor för det första kvartalet, ned från 199 miljoner kronor motsvarande period 2018. Kvartalsrörelseresultatet enligt de preliminära siffrorna angavs till -45 miljoner kronor (+29). Aktien rasade 43 procent.

“Vi har haft lägre intäkter, förvisso, men det är marknadsföringskostnaden som är för hög”, säger vd Joacim Möller till Nyhetsbyrån Direkt.

De flesta sektorkollegorna noterades på minus, exempelvis retirerade Betsson och Netent båda kring 4 procent.

Än värre drabbad var Leo Vegas-aktien, som föll nära 10 procent. Enligt The Guardian utreder den brittiska spelmyndigheten anklagelser om att Leo Vegas ska ha “bombarderat” en problemspelare med mailreklam. Myndigheten ska enligt tidningen ha samlat bevis rörande huruvida Leo Vegas har brutit mot villkoren för licensen i nationen.

Clas Ohlson har presenterat att den totala försäljningen steg med 4 procent under mars. I lokala valutor ökade försäljningen med 2 procent. Onlineförsäljningen ökade med 28 procent under månaden. Aktien var knappt 1 procent upp.

Teknikkonsultbolaget ÅF steg 3,5 procent sedan DI rekommenderat köp av aktien i måndagens utgåva.

Kredithanteraren Intrum backade nära 4 procent sedan Nordea sänkt rekommendationen för aktien till behåll från köp.

Lundin Mining var 1,7 procent ned och hade en begränsad nettokursförändring av att ha delgivit ett köp av koppar- och guldgruvan Chapada i Brasilien för 800 miljoner dollar kontant.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.