Beyond Meat rusade på Wall Street

De ledande börserna i New York fortsatte upp på torsdagen, delvis på optimism om att Mexikotullar ska kunna undvikas efter uppgifter om att Trumpadministrationen överväger en senareläggning av tullarna.
Beyond Meat rusade på Wall Street - beyond-meat-700_binary_6957157.jpg

USA:s vicepresident Mike Pence sade dock på torsdagen att USA fortfarande planerar att införa tullar mot Mexiko nästa vecka, rapporterar Bloomberg News.

Dow Jones storbolagsindex stängde 0,7 procent upp till nivån 25.721, det bredare S&P 500 steg 0,6 procent till 2.843 och tekniktunga Nasdaq Composite stärktes 0,5 procent till 7.615.

Stöd kom också från centralbankshåll. Europeiska Centralbanken lämnade som väntat räntan oförändrad på torsdagen men ändrade guidningen och ser nu oförändrad ränta till och med första halvåret 2020, ett halvår längre än tidigare.

Italiensk-amerikanska Fiat Chrysler har dragit tillbaka sitt förslag om fusion med franska Renault, framkom på torsdagen. Aktien var upp 0,8 procent i USA-handeln.

Spotify avancerade drygt 3 procent. Ett produktionsbolag som tidigare presidenten Barack Obama och hans fru Michelle Obama står bakom ska samarbeta med Spotify om produktion av så kallade poddar på Spotify.

Beyond Meat, som producerar ett grödobaserat köttsubstitut, tog rejäl fart uppåt i efterhandeln i spåren av en positiv försäljningsprognos i sin första delårsrapport som noterat bolag. Aktien steg 26 procent i efterhandeln.

Räntan på den amerikanska tioåringen var oförändrad på 2,12 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.