Bil Sweden: Så många fordon säljs 2015

BilSweden spår en personbilsmarknad på 290.000 enheter 2015. Vidare väntas marknaden för lätta lastbilar uppgå till 41.000 enheter. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Vi tror på en fortsatt stark bilmarknad i år och vår prognos är 290.000 personbilar. Genomsnittet för de senaste tio åren är 278.000 bilar, så 290.000 bilar är en mycket bra siffra. Om prognosen slår in blir 2015 det tionde bästa året någonsin”, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

“Vi bedömer att nyregistreringarna av lätta lastbilar kommer att minska något till 41.000 fordon under 2015, jämfört med 2014 års siffra på 42.000. Slår prognosen in blir 2015 det fjärde bästa året för lätta lastbilar. En successivt förbättrad konjunktur och ökad ekonomisk aktivitet hos småföretagare och hantverkare tillsammans med bibehållna ROT avdrag gör att vi tror på en fortsatt stark marknad för lätta lastbilar i år. Till detta kan läggas ökade infrastrukturinvesteringar typ Förbifart Stockholm som kräver många nya servicebilar, säger Bertil Moldén.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.