Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bill Ackman går tungt in på börsen efter corona-varning

2020-03-26 08:43
Bill Ackman. Foto: Richard Drew/TT

Förvaltaren Bill Ackman har tagit hem 2,6 miljarder dollar på sin satsning att företag kommer ha svårt att betala sina skulder bara en vecka efter att han i en intervju med CNBC varnat för att "helvetet kommer" med anledning av coronaviruset, skriver Financial Times.

Nu har Pershing Square-grundaren i stället gått in tungt på börsen och sagt till sina investerare att han tror att den amerikanska regeringen är "all in" på att dämpa virusets skada på ekonomin.

"Vi blev allt mer positiva till börsen och kreditmarknaden förra veckan och påbörjade arbetet med att plocka bort våra hedgar och skjuta in kapital i företag vi älskar till reapriser", skrev han i ett brev till sina investerare på onsdagen.

Pershing Square har bland annat ökat sina innehav i Restaurant Brands International, som bland annat äger Burger King, byggvaruhuset Lowes och hotelloperatören Hilton.

Så sent som förra veckan varnade Ackman för att Hilton-aktien kan falla till noll om inga åtgärder vidtogs av regeringen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom