Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bill Ackmans hedgefond säljer i Howard Hughes

2018-01-03 15:12
Bill Ackman. Foto: All over press

Aktivistinvesteraren Bill Ackmans hedgefond Pershing Square har sålt 2,5 miljoner aktier i Howard Hughes Corporation för 129 dollar styck, totalt motsvarande cirka 2,6 miljarder kronor.

Det skriver Bloomberg News.

Howard Hughes Corporation är ett Dallasbaserat fastighetsutvecklingsbolag med rötter i den flygintresserade miljardären, och med egendomar bland annat utanför Las Vegas och på Hawaii.

Försäljningen gjordes genom en så kallad placing, aviserad under tisdagen, med hjälp av JP Morgan, Bank of America Merrill Lynch och Jefferies. Rabatten gentemot tisdagens stängningskurs var strax under 3 procent.

Inför försäljningen ägde Pershing 4,7 miljoner aktier i bolaget, motsvarande 11 procent, och var största ägare i Howard Hughes, vars börsvärde är 5,7 miljarder dollar.

Den totala likviden för aktierna, drygt 320 miljoner dollar, kan jämföras med de 194 miljoner dollar som Pershing den 29 december förlikade om att betala efter att ha blivit stämda för insiderhandel i botoxtillverkaren Allergan inför ett fientligt övertag av det bolaget 2014.

Bill Ackman förnekade alltjämt insideranklagelserna.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom