Bilmagnat nära köp av Saab Automobile

Den indiske miljardären Anand Mahindra är enligt uppgift nära att köpa en storpost i Nevs som äger biltillverkaren Saab Automobile, rapporterar Financial Times.

Indiens största bilföretag Mahindra & Mahindra är på god väg att köpa en majoritetsandel i kinesiska Nevs. Förvärvet är ett sätt för dess ägare, Anand Mahindra, att komma åt varumärket Saab Automobile . Det uppger FT.

Redan för två år sedan gjorde Anand Mahindra ett försök att köpa den svenska biltillverkaren, men misslyckades och Saab togs i stället över av Nevs. Nu kan den indiske miljardären få revansch.

Att Mahindra är på jakt efter ett globalt bilmärke är ingen hemlighet. Bland annat har han lagt hbud på de brittiska biltillverkarna Aston Martin och Jaguar Land Rover utan framgång. Däremot lyckades han ta över ägandet i den koreanska SUV-tillverkaren Ssangyong 2010.

– Vi behöver varumärken, därför att det är det enda du inte kan bygga på egen hand, om du vill växa globalt och har bråttom, har Anand Mahindra tidigare sagt i en intervju med FT.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets