Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bioarctic handelsstoppas

2019-03-21 12:42

Bioartics aktie handelsstoppades vid 12.15 på torsdagen, efter att Biogen och Eisai stoppat ett alzheimerprojekt i fas 3.

Biogen och Eisai har beslutat att avbryta de globala fas 3-studierna Engage och Emerge med aducanumab (BIIB037) mot alzheimer. Beslutet baseras på en analys av en oberoende dataövervakningskommitté som indikerar att studierna sannolikt inte kommer att nå sina primärmål.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Aducanumab är en konkurrent till antikroppen BAN2401 som svenska Bioarctic utvecklat i samarbete med just Eisai och Biogen. Nyhetsbyrån Direkt söker en kommentar från Bioarctic om vad beskedet kan tänkas innebära för Bioarctics del.

BAN2401 och aducanumab tillhör samma läkemedelsklass: antikroppar mot beta amyloid (Aß).

Aducanumab har länge ansetts ligga i fronten i forskningen i den aktuella klassen. Aducanumab har tidigare haft problem på biverkningssidan - där Bioarctic har sett utrymme för förbättringar via BAN2401 - men enligt torsdagens pressmeddelande så avbryts studien nu på grund av bristande effekt och alltså inte på grund av biverkningar per se.

Biogen handlas ned 26 procent i den amerikanska förhandeln till kursnivåer kring 240 dollar. Den amerikanska banken Stifel tror att aktien kan pressas ned till intervallet 200-240 dollar efter beskedet, enligt Bloomberg.

Alzinova är också verksamt inom Alzheimerforskning.

Biogen och Eisai skickade ut sitt pressmeddelande klockan 12.00. Bioarctic hade vid handelsstoppet en kvart senare tappat nära 26 procent.

Alzinova, som också är verksamt inom alzheimer, backade 22 procent men har inte handelsstoppats i skrivande stund.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom