Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bioarctic rasar vidare efter hävt handelsstopp

2019-03-22 09:51
Foto: 1Apix / Alamy/All over press

Stockholmsbörsen har lyft på handelsstoppet som igår infördes för forskningsbolaget Bioarctic. Aktien fortsätter nu att rasa på börsen.

Stockholmsbörsen har inlett oregelbundet på fredagen. Efter 41 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,28 procent. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,31 procent som lägst och 0,3 procent som högst.

Under morgonen bestämde Stockholmsbörsen att lyfta på handelsstoppet som igår infördes för forskningsbolaget Bioarctic efter att kursen rasat på att amerikanska Biogen beslutat att avsluta ett Alzheimerprojekt.

Samtidigt har Bioarctic meddelat att partnern Eisai initierat en fas 3-studie av BAN2401. Det är ett projekt baserat på en annan antikropp jämfört med aducanumab som Biogen och Eisai igår stoppade.

Carnegie sänker också riktkursen för Bioarctic till 115 kronor från 142 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på fredagen.

Efter att Stockholmsbörsen hävde handelsstoppet fortsätter Bioarctic att rasa. I skrivande stund är aktien ner 16 procent.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom