Bioinvent genomför emissioner

Bioinvent har beslutat att genomföra en riktad nyemission och en fullt garanterad företrädesemission om sammanlagt 234 miljoner kronor.

Emissionerna fördelas på en företrädesemission omfattande cirka 191 miljoner och en riktad emission omfattande cirka 43 miljoner.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Finansieringen säkerställer fortsatt värdebyggande i bolagets prioriterade utvecklingsprojekt under de kommande åren”, heter det i pressmeddelandet.

Den riktade emissionen omfattar drygt 22 miljoner aktier som emitteras till kursen 1,95 kronor per aktie. Rätten att teckna aktier i den riktade emissionen har Omega Fund IV, en global healthcare-fokuserad fond med Omega Funds Management som rådgivare.

Villkoren i företrädesemissionen innebär att tre nya aktier emitteras för varje fem befintliga aktier innebärande att upp till knappt 98 miljoner aktier emitteras till kursen 1,95 kronor.

Tillförd likvid från emissionerna planeras att huvudsakligen användas “för att täcka Bioinvents kostnader för kommande kliniska prövningar och för stödjande prekliniskt arbete i syfte att optimera värdet i respektive projekt samt för fortsatt utveckling av bolagets prioriterade prekliniska projekt”.

“En förstärkt kassaposition ger dessutom en ökad strategisk flexibilitet och en bättre förhandlingsposition mot potentiella framtida kommersiella licenspartners”, skriver bolaget.

Bland de aktörer som garanterar emissionen återfinns stiftelser, privatpersoner och institutionsliknande investerare såsom LMK, Bengt Sjöberg, Familjen Kamprads Stiftelse, Crafoordska stiftelsen, Peter Edwall och Laurent Leksell, skriver Bioinvent.

Företrädesemissionen förutsätter godkännande vid extra bolagsstämma den 18 mars 2016.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience