Bitcoin rasar

Kryptovalutan på väg mot sin sämsta vecka sedan 2015.
Bitcoin rasar - bitcoin_binary_6816079.jpg

I måndags slog bitcoin värderingsrekord då valutan handlades till nästan 3000 dollar vid ett tillfälle. Nu, bara några dagar senare, är kursen nere på strax över 2000 dollar efter att ha sjunkit med 19 procent på torsdagen.

Därmed är bitcoin på god väg mot sin sämsta vecka rent värderingsmässigt på två år, rapporterar Bloomberg.

Tidigare i veckan gick Goldman Sachs analytiker Sheba Jafari hårt åt mot kryptovalutan, då han menade att den dåvarande kursen – runt 2 600 dollar – var alldeles för hög. Enligt honom skulle bitcoin framöver snarare handlas för mellan 1 915 dollar och 2330 dollar, en profetia som alltså uppfylldes snabbare än väntat.

Bitcoins ras sammanfaller med en vecka där teknikbolag överlag har haft det tufft på de amerikanska börserna. Bland annat har både Google och Apple fått se sina värderingar falla ordentligt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets