Bitcoin rusar till årshögsta

Kryptovalutan Bitcoin kom under tisdagen att för en kort stund handlas över 5 000 dollar, vilket motsvarar den högsta nivån sedan slutet av november.
Bitcoin rusar till årshögsta - bitcoin-affarsvarlden-700_binary_6893771.png

Kryptovalutan rusade med över 20 procent utan förklarliga skäl och drog även med sig andra valutor i uppgången. Ether, Ripple och Litecoin var några av de andra kryptovalutorna som gjorde bitcoin sällskap i rusningen.

Efter att ha passerat 5 000 dollar vände bitcoin ned och var under tisdagsmorgonen runt 4 730 dollar, en uppgång på 14 procent för dagen. 

Bitcoins rusning var den största för en dag sedan april förra året. Under uppgången ökade det totala värdet på valutan med cirka 17 miljarder dollar.

Marknaden för samtliga kryptovalutor är värd runt 160 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.