Björn Borg minskar vinsten

Klädbolaget Björn Borg redovisar ett resultat efter skatt på 27 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (29).
Björn Borg minskar vinsten - bjorn-borg-uppsala-_binary_6963149.jpg

Resultatet per aktie uppgick till 1:07 kronor (1:15).

Nettoomsättningen uppgick till 231 miljoner kronor (203).

Björn Borgs nettoomsättning för egen e-handeln och e-tailers uppgick till 57,8 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2019, en ökning om nära 17 procent.

Björn Borgs egen e-handel ökade med 32 procent under kvartalet.

”Framför allt är det vår sportkollektion som driver tillväxten, även om också underkläder visar på en stark tillväxt, och jag kan konstatera att vår höstkollektion har fått ett fantastiskt mottagande av våra konsumenter”, kommenterar vd Henrik Bunge i delårsrapporten.

Han lyfter vidare fram att omsättningstillväxten i grossistledet i Holland ökade med 60 procent exklusive valutaeffekter. Även Sverige, Tyskland och England visade god tillväxt och i Finland sågs en återhämtning under tredje kvartalet, från det stora tappet under det andra.

Totalt ökade koncernens nettoomsättning med 13,5 procent, och exklusive valutaeffekter 11,5 procent.

Bruttomarginalen minskade till 52,5 procent (57,7), eller till 54,3 procent rensat från valutaeffekter.

”En del av vår omsättningsökning i kvartalet hänför sig till försäljning med ökade rabatter, detta för att sälja ut delar av lagret inför en förestående lagerflytt, vilket förklarar delar av vårt marginaltapp”, skriver Henri,k Bunge.

Högre intäkter, men med lägre bruttomarginal och ökade kostnader gjorde att rörelseresultatet minskade till 33,1 miljoner kronor (37,0).

”En svag krona och ökande nedsättningsgrad är en verklighet vi behöver bli ännu bättre på att hantera så att också lönsamheten kan öka jämfört med jämförbara kvartal”, avslutar Henrik Bunge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.