Blandad utveckling på Asienbörserna

De asiatiska börserna visade blandad utveckling på fredagen trots att Wall Street på torsdagen vände resolut upp.
Blandad utveckling på Asienbörserna - asien-aktier-700_binary_6841679.png

Färsk makrostatistik visade att Japans BNP växte 0,4 procent i det andra kvartalet jämfört med det första, klart mer än enligt Reuters väntade plus 0,1 procent.

Kinas centralbank meddelade att fixingen av kursen mellan yuan och dollar blev 7:0136, något lägre än många väntat, vilket av bedömare tolkades som att Kina vill undvika att ge intryck av ett storskaligt valutakrig.

Någon stor lättnad i handelskonflikten kunde dock inte spåras. USA håller tillbaka ett beslut om att tillåta licenser för amerikanska företag att återstarta affärerna med kinesiska Huawei. Detta efter att Kina beslutet att upphöra med köpen av amerikanska jordbruksprodukter, uppger Bloomberg News.

Vid 8-tiden var det japanska Nikkei 225-indexet upp 0,5 procent, medan den kinesiska Shanghaibörsen tappade 0,5 procent och Shenzhen 1 procent. Sydkoreanska Kospi adderade 1,1 procent.

Uppåt var det även i Indien efter uppgifter om att ett förslag om höjda avgifter riktade mot utländska aktörer kan komma att dras tillbaka.

Bland vinnarna för dagen i Tokyo märktes elektronikjätten Sony, som steg drygt 2 procent. I Sydkorea lyfte Samsung och LG båda närmare 1,5 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets