Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Blandad utveckling på Asienbörserna

2019-08-09 08:06
Foto: imago stock/IBL

De asiatiska börserna visade blandad utveckling på fredagen trots att Wall Street på torsdagen vände resolut upp.

Färsk makrostatistik visade att Japans BNP växte 0,4 procent i det andra kvartalet jämfört med det första, klart mer än enligt Reuters väntade plus 0,1 procent.

Kinas centralbank meddelade att fixingen av kursen mellan yuan och dollar blev 7:0136, något lägre än många väntat, vilket av bedömare tolkades som att Kina vill undvika att ge intryck av ett storskaligt valutakrig.

Någon stor lättnad i handelskonflikten kunde dock inte spåras. USA håller tillbaka ett beslut om att tillåta licenser för amerikanska företag att återstarta affärerna med kinesiska Huawei. Detta efter att Kina beslutet att upphöra med köpen av amerikanska jordbruksprodukter, uppger Bloomberg News.

Vid 8-tiden var det japanska Nikkei 225-indexet upp 0,5 procent, medan den kinesiska Shanghaibörsen tappade 0,5 procent och Shenzhen 1 procent. Sydkoreanska Kospi adderade 1,1 procent.

Uppåt var det även i Indien efter uppgifter om att ett förslag om höjda avgifter riktade mot utländska aktörer kan komma att dras tillbaka.

Bland vinnarna för dagen i Tokyo märktes elektronikjätten Sony, som steg drygt 2 procent. I Sydkorea lyfte Samsung och LG båda närmare 1,5 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom