Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklades blandat på fredagen när fokus fortsatte att riktas mot handelsförhandlingarna mellan Kina och USA, samt oroligheterna i Hongkong.
Blandad utveckling på Asienbörserna - asien-japan-bors-marknad-700_binary_6969493.jpg

De kinesiska fastlandsbörserna sjönk medan Hongkongbörsen steg försiktigt och därmed återhämtade något av torsdagens fall, som drabbade Hongkong hårdare än de kinesiska fastlandsbörserna.

Bland övriga asiatiska marknader steg Tokyobörsen något med stöd av återhämtningar för japanska inköpschefsindex enligt preliminära utfall.

I Singapore och Australien steg börsindex med drygt en halv procent, medan Indien backade lika mycket.

Signalerna kring hur relationerna mellan USA och Kina utvecklas har under senare tid varit motstridiga. Samtidigt kan Donald Trump inom kort anta den lag som stöttar de som protesterar i Hongkong.

”Trump behöver skriva under lagen senast tidigt i december, om han inte lägger in veto vilket är osannolikt då det troligen upphävs”, skriver Capital Economics.

Analyshuset påpekar att åtgärder kan dröja åtminstone ett halvår efter att lagen antagits. Analyshuset bedömer att varken den amerikanske presidenten eller Kina kan tänkas vilja att denna lag hotar framsteg i handelssamtalen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets