Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Blecher: "Holmen är värt mer"

2017-09-06 11:28
Foto: Holmen

Det mesta går Holmens väg. Trots det blev skogsbolaget en av förra månadens förlorare när många placerare oroade sig över kronförstärkningen, skriver Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher, som har träffat Holmens vd och finanschef.

Simon Blecher räknar med att Holmen kommer att vara skuldfritt om något år, vilket innebär att bolaget skulle kunna dela ut drygt 50 kronor per aktie i form av en engångsutdelning och ändå vara bland börsens lägst skuldsatta bolag.

Även utan en engångsutdelning räknar Carnegie Fonder med en ordinarie utdelning på 13-14 kronor. Till det ska läggas att kassaflödet är mycket starkt, höga marginaler för kartongverksamheten och att skogen är bokförd till 17.000 kronor per hektar.

"Med en mer rättvis värdering av skogen, där ett annat avkastningskrav används, borde skogen i alla fall vara värd det dubbla; det skulle innebära en bit över 30 miljarder kronor, vilket är högre än nuvarande börsvärde", skriver Simon Blecher i en kommentar.

Med en värdering av skogen till över 30.000 kronor per hektar får man kraften, tidningsverksamheten, sågverken och kartongverksamheten på köpet, noterar förvaltaren som tillägger att man därför ökat innehavet i Holmen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom