Blecher: Så stor blir årets börsuppgång

Carnegies fondförvaltare Simon Blecher tror att börsen fortsätter upp i år. Det framkom vid en telefonkonferens med direktkunder på fredagen.

Stockholmsbörsen har nu stigit tre år i rad, samtidigt som vinsterna inte hänger med och värderingen har blivit allt dyrare. ”Jag tror att börsen stiger 7-8 procent i år. Stiger den mer får man bli lite glatt överraskad istället”, säger Simon Blecher, som förvaltar Carnegies Sverigefond och Sverige Select.

Dollarn har stärkts rejält mot kronan och Blecher tror att den kommer stärkas ytterligare.

Verkstadsbolagen SKF och Atlas Copco gynnas av den starka dollarn medan Volvo gynnas av det låga oljepriset.

Rapportsäsongen drar igång nu och särskilt bra bör det gå för bankerna.”Bankerna fortsätter att leverera höga vinster och gynnas av såväl låga kreditförluster som ökad affärsaktivitet. Ökade besparingar driver dessutom vinsterna framåt. Nordea gillar vi mycket, de har högst utdelning och lägst värdering”, säger Simon Blecher.

Simon Blecher gillar som vanligt tråkiga och stabila bolag, med låg värdering, starka varumärken och högre utdelning än genomsnittet. ”Bolag med dolda tillgångar och attraktiva värderingar som Skanska, eller företag med starka marknadspositioner som Autoliv och H&M köper Sverigefonden gärna”, säger Simon Belcher.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco