BNP Paribas planerar sänka utdelningen

Samtidigt som BNP Paribas konflikt med amerikanska myndigheter går mot sitt slut planerar nu banken att sänka sin utdelning och ge ut obligationer värda flera miljarder euro. Det uppger en person med insyn i ärendet, enligt Dow Jones Newswires.

Den slutgiltiga domen i fallet förväntas bli offentlig på måndag och beloppet som BNP blir skyldiga att betala är upp emot 9 miljarder dollar, enligt personer med insyn i förhandlingarna. Banken väntas också förbjudas att bedriva sin dollarclearingverksamhet i upp till ett år. Förbudet kommer att fasas in under flera månader och fokus kommer ligga på den tradingenhet som varit i fokus för anklagelserna om sanktionsbrott.

BNP har inga planer i nuläget på att ge ut nya aktier för att täcka upp för det kapital som försvinner i och med boten utan i stället sänker de utdelningen, enligt personen med insyn i ärendet. Det är inte helt klart om utdelningen uteblir helt eller det sker en utbetalning i ”symboliskt syfte”. BNP har gett utdelning till aktieägarna sedan 1998 och hoppades tidigare på att kunna öka utdelningen för 2014.

Belgien kan komma att ta skada i fall utdelningen minskar i och med deras ägande som motsvarar 10,3 procent av BNP Paribas. Belgien har tidigare tagit i år emot 192 miljoner euro i utdelning från banken. En talesman för det belgiska finansdepartementet har avböjt att kommentera.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets