Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

BOE-chefen: Nedsidesrisker för brittiska ekonomin

2019-11-07 14:52
Foto: David Hartley/REX/IBL

Riskerna för den brittiska tillväxten drar åt nedsidan. Det sade BOE-chefen Mark Carney under torsdagseftermiddagens presskonferens.

"Riskerna runt prognoserna för potentiell utbudstillväxt och därmed BNP-tillväxt drar åt nedsidan för det andra och tredje året i prognoshorisonten", sade han enligt Bloomberg News.

Han konstaterade att bilden för den globala ekonomin mörknat och att osäkerheten kring handel tynger världsekonomin. Mark Carney sade angående Storbritannien att det finns tecken på att konsumenter har blivit mer försiktiga och att indikationer om att lönetillväxten kommit ned skönjs.

Enigheten kring utträdet ur EU har minskat en del av osäkerheten kring brexit medan den brittiska ekonomin under innevarande år hjälps av offentliga satsningar. Mark Carney bedömer att framtida finanspolitik skulle kunna vara en uppsidesrisk mot tillväxtprognoser.

BOE-chefen vill inte förbinda sig mot några framtida åtgärder och han påpekade att ekonomin skulle kunna behöva stöttning om risker på nedsidan materialiseras.

Läs mer: Bank of England låter räntan ligga

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom