BoE: Enighet om tillgångsköp och ränta

Ledamöterna i Bank of England var eniga vid räntebeslutet den 8 maj när styrräntan lämnades oförändrad vid 0,50 procent.

Ledamöterna röstade således enligt siffrorna 9-0, enligt protokollet från mötet som presenteras på onsdagen.

Ledamöterna var samtidigt eniga i beslutet att lämna programmet för tillgångsköp oförändrat vid 375 miljarder pund och röstade därmed enligt utfallet 9-0. Det var det elfte mötet i rad som direktionen var enig avseende obligationsköpen.

Det rapporterar Dow Jones Newswires.

Storbritanniens BNP-tillväxt förväntas uppgå till 0,9 procent under det andra kvartalet 2014, i jämförelse med föregående kvartal. Osäkerheten kring vilken påverkan räntehöjningar kommer att få på ekonomin pekar på ett behov av en gradvis förändring. Gradvisa höjningar av räntan pekar samtidigt på behovet av en tidigare start för åtstramningarna.

Det var olika syn inom direktionen avseende banan för penningpolitiken men alla medlemmar i direktionen var överens om behovet av att se en minskning i den lediga kapaciteten innan den första höjningen genomförs.

Gradvisa höjningar innebär också risker för uppbyggnad av obalanser på bostadsmarknaden, enligt protokollet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.