Boeing faller i förhandeln

2016-01-27 14:25 Affärsvärlden SIX
New York-börsen. Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

De amerikanska börserna väntas inleda dagen med en negativ kursutveckling, av terminerna att döma. Rapporter står i fokus för dagen och flygplansjätten Boeing faller i förhandeln.

S&P 500-terminen var klockan 15.10 0,3 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,5 procent lägre.

Boeings justerade resultat per aktie kom in på 1,60 dollar per aktie, vilket var sämre än väntat och i jämförelse med motsvarande period i fjol. Kvartalets omsättning uppgick till 23,6 miljarder, att jämföra med 24,5 miljarder i fjol och förväntningar om en omsättning på 23,4 miljarder.

För helåret 2016 meddelar Boeing prognosintervall om 8,15-8,35 dollar för den justerade vinsten per aktie samt 93-95 miljarder dollar för omsättningen. Inför dagens rapport låg analytikerkonsensus här vid 9,34 dollar per aktie respektive 97,1 miljarder dollar. Aktien är ned 5,8 procent i förhandeln.

I läkemedelssektorn har Biogen rapporterat en stark rapport med en försäljningstillväxt på 7,5 procent för det fjärde kvartalet. Bolaget spår att försäljningen för helåret 2016 landar i intervallet 11,1-11,3 miljarder dollar. Aktien klättrar 4,5 procent i förhandeln.

Apple, som igår kväll släppte sin delårsrapport efter börsens stängning, handlas 3,3 procent lägre i förhandeln. Enligt rapporten var försäljningen av Iphone 6 i linje med i fjol och intäkterna i kvartalet var sämre än väntat.

Bolaget väntar sig att intäkterna i det andra kvartalet, januari-mars, landar i intervallet 50-53 miljarder. Även om det är under marknadens prognos, som ligger vid drygt 55 miljarder, var det bättre än befarat.

Under dagen väntas amerikansk statistik över försäljningen av nya hus i december. Dow Jones Newswires har flaggat för att USA:s presentation av statistiken den närmaste tiden kommer att ske via hemsidor istället för genom det vanliga embargoförfarandet för vissa nyhetsbyråer. Förändringen sker med anledning av ovädret som drabbat östra USA och kan innebära vissa förseningar i rapporteringen.

I kväll presenterar Facebook, Juniper Networks, Qualcomm och Varian Medical Systems sina kvartalsresultat efter börsens stängning.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom