Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

BofA-ML höjer Novo Nordisk till köp

2017-12-06 10:14

Bank of America Merrill Lynch höjer rekommendationen på Novo Nordisk från neutral till köp, efter amerikanskt godkännande av diabetespreparatet Ozempic.

Det rapporterar Reuters.

Deutsche Bank skriver i sin kommentar till FDA-beskedet att det var väntat men ändå en lättnad. Deutsche Bank har justerat upp sin riktkurs för Novo Nordisk från 330 till 360 danska kronor och upprepar rekommendationen köp.

Novo Nordisk var vid 9.40-tiden upp 3,5 procent till 229 danska kronor på Köpenhamnsbörsen.

Novo Nordisk meddelade på tisdagen att den amerikanska livs- och läkemedelsmyndigheten FDA godkänner bolagets preparat Ozempic. Läkemedlet är indikerat för användning tillsammans med diet och motion för förbättrad glykemisk kontroll hos vuxna med typ 2-diabetes.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt bolaget är godkännandet av Ozempic (semaglutide) baserat på resultaten från den kliniska studien Sustain och följer på en positiv rekommendation från en rådgivande FDA-kommitté i oktober.

För personer med typ 2-diabetes skapade Ozempic kliniskt betydelsefulla och statistiskt signifikanta minskningar av HbA, i jämförelse med placebo, sitaglipin, exenatide extended release, samt U100. I försöken ska behandling med Ozempic även ha resulterat i statistiskt signifikanta minskningar av kroppsvikten.

Ozempic godkänns för användning i två doseringar, 0,5 mg samt 1 mg, och kommer att lanseras i den så kallade Ozempic-pennan.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom