Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bolagen som rusar på virusnyheterna

2020-01-27 13:03
Foto: Stock Connection/REX/IBL

I hälsovårdssektorn gynnades flera bolag av den efter helgen ökade oron över spridningen av det nya coronaviruset med ursprung i kinesiska Wuhan. Det rapporterar Bloomberg News.

Läkemedelsutvecklare som Nanoviricides, Inovio och Novavax steg kraftigt i den amerikanska förhandeln, sedan antalet konstaterat smittade angetts till 2.744 och antalet döda ökat till "minst 80". Oron har tilltagit eftersom viruset har visat sig ha en inkubationstid på cirka två veckor innan de smittade börjar visa sympton, vilket är en faktor som ökar risken för smittspridning.

Nanoviricies, som arbetar med behandlingar för virus som den asiatiska fågelinfluensan och hiv, hade omkring klockan 12.50 stigit 43 procent i den amerikanska förhandeln. Inovio, som nyligen fick ett stipendium för sitt arbete mot coronavirus, och Novavax, som också arbetar specifikt med att ta fram vaccin mot coronavirus, lyfte samtidigt 29 respektive 13 procent.

Abbvie, vars hivmediciner används i Kinas behandlingsplaner för det nu aktuella viruset, handlades någon procent högre. Dessutom avancerade företag som tillverkar medicinsk skyddsutrustning såsom munskydd och annat - Alpha Pro Tech var upp 29 procent och Lakeland Industries klättrade 13 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom