Bolund: Inte aktuellt att lätta på kreditrestriktionerna

Regeringen arbetar brett för att få en fungerande bostadsmarknad och måste hela tiden vara öppna för att se över regelverken. Men det är inte aktuellt att lätta på kreditrestriktionerna. Det sade finansmarknadsminister Per Bolund i riksdagens frågestund på torsdagen.
Bolund: Inte aktuellt att lätta på kreditrestriktionerna - per-bolund-700_binary_6951455.jpg

Han svarade på en fråga om regeringen kan tänka sig att lätta på kreditrestriktionerna för att göra det lättare för unga att köpa sin första bostad.

Enligt Per Bolund finns det inte en ensidig bild eftersom både andelen och volymen hushåll under 30 år som äger sina bostäder har ökat.

Han påpekade också att Sverige fortfarande ”sticker ut” jämfört med andra länder med mindre amorteringskultur.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco