Bonnier ökar ägandet i Honkamaas nätverk

Bonnier Growth Media satsar ytterligare på det snabbväxande Youtube-nätverket United Screens och ökar sitt ägande. Även de två grundarna Malte Andreasson och Stina Honkamaa Bergfors ökar på sitt ägande medan två av de andra grundarna, Oscar Höglund och Jan Zachrisson, lämnar bolaget helt.

– Vi fortsätter växa oerhört snabbt. Redan i maj i år passerade omsättningen förra årets helårsomsättning, och vi kommer att överträffa såväl våra tittarmål som omsättningsmål och därmed mer än dubbla i år på bägge dessa parametrar, säger United Screens vd Stina Honkamaa Bergfors.

Exakt hur mycket Bonnier nu investerar framgår inte. Mediejätten äger sedan tidigare 20 procent av aktierna i United Screens, en post för vilken bolaget fick punga ut 20 miljoner kronor för.

I sektorn valde främsta rivalen MTG i somras att pumpa in 37 miljoner kronor i YouTube-nätverket Splay. Det gav MTG ett majoritetsägande på 80 procent.

Splay och United Screens dominerar den svenska marknaden bland YouTube-nätverken.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.