Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bonusarna på Wall Street faller

2016-03-08 09:27
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

Bonusarna på Wall Street backar för ett andra år i rad. Den genomsnittliga bonusen inom branschen föll med nio procent till 146.200 dollar förra året, och någon vändning i sikte för innevarande år syns inte, skriver The New York Times.

Den så viktiga finansbranschen, som står för 17,5 procent av skatteintäkterna i delstaten New York, såg vinsterna falla med 10,5 procent förra året till 14,3 miljarder dollar. Det motsvarade den lägsta siffran sedan 2011 och nu börjar man oroa sig för jobbtillväxten och skatteintäkterna framöver.

Enligt Thomas DiNapoli, New York State Comptroller, riskerar den senaste tidens nya jobb att upphöra med tanke på den tidiga svagheten på de finansiella marknaderna och de ökade avsättningarna för osäkra lån som tilldelats företag inom energisektorn.

- Både staten och stadens budgetar är starkt beroende av finansmarknaden och lägre vinster kan innebära färre branschjobb och mindre skatteintäkter, sade DiNapoli.

Trots fallande bonusar steg antalet jobb inom sektorn med 2,7 procent till 172.400 under 2015. Det motsvarade det andra året i rad som sysselsättningen kom att öka och ligger nu på den högsta nivån sedan finanskrisen. Wall Street som bransch har dock krympt och är åtta procent lägre än före 2008.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom