Boris Johnson: Hellre död i ett dike än skjuter upp brexit

Den brittiske premiärministern Boris Johnson säger att han "hellre skulle vara död i ett dike" än att be EU om att skjuta upp brexit ytterligare en gång.
Boris Johnson: Hellre död i ett dike än skjuter upp brexit - boris-johnson-700_binary_6970356.jpg

Efter de senaste turerna kring brexit fick Boris Johnson under torsdagen frågan om han kommer att fråga EU om en uppskjutning av brexit. Han svarade att han hellre skulle vara ”död i ett dike”. Det skriver CNBC.

– Det åstadkommer absolut ingenting. Vad i hela världen är poängen med en ytterligare uppskjutning, sade han.

Boris Johnson har stött på kraftig patrull vid de senaste omröstningarna om brexit.

Jacob Rees-Mogg, känd brexitförespråkare som anses stå Johnson nära, ska enligt uppgifter lägga fram ett förslag om nyval för omröstning på måndag.

Av allt att döma, ska då den stopplag som har drivits fram av oppositionen och som är tänkt att förhindra en avtalslös brexit, ha hunnit bli verklighet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets