Börsen vänder till plus

Stockholmsbörsen hade vid lunchtid vänt uppefter att ha inlett onsdagens handel i negativt territorium.
Börsen vänder till plus - omx-upp-700_binary_6954793.jpg

Båda klädbolagen Kappahl och RNB rasade tvåsiffrigt efter att publicerat kvartalssiffror på morgonen, H&M steg något inför sin kvartalsrapport på torsdag.

Vid 12.15-tiden noterades OMXS30-index 0,2 procent upp till nivån 1.611. Aktier för 4,1 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Samtidigt var tyska DAX och franska CAC40 upp 0,6 respektive 0,2 procent.

Bland storbolagen på OMXS30-indexet placerade sig stålbolaget SSAB i topp med en uppgång på 2,8 procent. Även storbankerna gav stöd, Nordea steg 1,4 procent medan Swedbank var upp 1,3 procent.

Klädbolaget H&M och en blandning av verkstads- och telekombolag noterades också på plussidan.

Hygien- och hälsobolaget Essity intog bottenposition efter en nedgång på 1,5 procent. Råvarubolag gick också tungt, SCA backade 1,4 procent medan Boliden sjönk 0,6 procent.

Securitas sjönk drygt 1 procent till 163:55 kronor. JP Morgan har inlett bevakning av säkerhetsbolaget med rekommendationen undervikt och riktkurs 145 kronor.

Electrolux höll också emot och backade 0,6 procent. Bolagets danska konkurrent Nilfisk vinstvarnade för 2019 i spåren av motvind på nyckelmarknader och föll 13 procent på Köpenhamnsbörsen.

Kappahl, som i sin kvartalsrapport visat ett rörelseresultat på 6 miljoner kronor, jämfört med 121 miljoner i samma period föregående år, dök 14 procent.

”Försäljningsmässigt har det tredje kvartalet varit en besvikelse”, skrev vd Elisabeth Peregi i rapporten och konstaterade samtidigt att bolaget inte varit ”tillräckligt relevanta” för ”vår viktiga damkund”.

Sektorkollegan RNB föll 12 procent sedan bolaget redovisat en rörelseförlust på 10 miljoner kronor för sitt tredje kvartal.

Klädbolaget Wesc meddelade på tisdagskvällen att bolaget har likviditetsbrist och är i behov av rörelsekapital. Aktien handlades ned nästan 5 procent.

Priset på olja har stigit efter amerikansk lagerstatistik visat på oförväntat låga nivåer på tisdagskvällen. I sektorn var Lundin Petroleum upp 1,6 procent och Enquest kring 1 procent.

Spotlight-listade Flowscape Technology, som levererar system som optimerar kontorsarbete, avancerade 13 procent efter nyheten om att bolaget fått en order från ett nordamerikanskt konsultbolag värt 2,8 miljoner kronor under det första året.

Under sin första handelsdag i samband med listningen på Spotlight Stock Market rusade forskningsbolaget Selectimmune Pharma, som fokuserar på infektionsbekämpande immunterapier utan användning av antibiotika. Teckningskursen uppgick till 7:50 kronor per aktie, baserat på teckningskursen för en enhet om två B-aktier för 15 kronor. Aktien handlades till kursen 10:50 kronor vid lunchtid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.