Börsfall att vänta idag

Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagens handel med att falla rejält.

Terminerna för de ledande Europabörserna pekar på kraftiga nedgångar. Tyska DAX väntas inleda nedåt med 2,8 procent.

Asienbörserna faller rejält på torsdagen. Automatiska handelsstopp har slagit in i Kina för andra gången under veckan.

Kina har deprecierat yuanen ytterligare vilket har lett till oro för valutakrig. Det ökar också oron kring att den kinesiska ekonomin är svagare än vad man tidigare trott.

Den senaste inköpschefsstatistiken från Kina visade en nedgång för tjänstesektorn till 50,2 i december, från 51,2 i november.

Under tiden den svenska börsen varit helgstängd har oljepriserna fallit rejält och Brentoljan handlas nu till drygt 32 dollar, vilket nästan är 5 dollar lägre än i tisdags.

Nettoorderingången för tunga lastbilar (class 8) i Nordamerika uppgick preliminärt till cirka 28.100 fordon i december 2015. Det var en ökning med 68 procent jämfört med de svaga novembersiffrorna. Det är bästa siffran sedan februari månad. Det framgår av ACT Research.

Sobi har fått fler kommersialiseringsrättigheter. Dessa avser Relistor, Deflux och Solesta av PharmaSwiss.

Mycronic har fått en första order på ett system av typen Prexision-MMS.

Fingerprint Cards och Precise Biometrics är leverantörer till av surfplatta från Huawei.

Soc Gen har dragit ned rekommendationen på Ericsson från köp till behåll.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.