Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsnotiser

2002-10-30 07:00
Barnevik köper Expanda

Stjärnförvaltaren Jens Barnevik har privat köpt 16 000 aktier i konglomeratet Expanda. Kollegan på AMF, Mats Guldbrand, äger knappt 25 000 aktier. AMF självt äger dock inga aktier, vilket troligen beror på att bolaget är relativt litet med ett börsvärde på ynka 300 miljoner kronor. Värderingen av Expanda är låg och direktavkastning slår räntan. Ni som tror på Barnevik köper.

Kändisarna i Castellum

Fastighetsbolaget Castellum har fått flera kändisar på ägarlistan. Aktieoraklet László Szombatfalvy har köpt aktier för 150 miljoner kronor. På ägarlistan syns också Martin Ebners förre rådgivare, Peter Sjöstrand, med aktier för knappt 20 miljoner. Liksom förre förvaltaren på Wasa, Henric Wiman, och finansmannen Sten A Olson; deras aktieinnehav är värda cirka 10 miljoner vardera.

Castellum handlas med en substansrabatt på 35 procent. Utdelningen är 6 procent.

Stjärnor tror på Karlshamn

Torbjörn Thufvesson, som i flera år var Sveriges bästa skogsanalytiker, äger aktier i fettillverkaren Karlshamn för 2 miljoner kronor. I dag är han en av cheferna på Carnegie. Om han är lika duktig på kemi som han var på skog kan det nog vara värt att ta rygg på honom. Även Affärsvärlden tror ju på Karlshamn, vilket framgår i denna veckas tidning.

Öresund tror på fastigheter

Öresund, med Sven Hagströmer och Mats Qviberg i spetsen, har alltmer fastigheter i portföljen. En titt i ägarstatistiken visar att bolaget äger aktier i Wihlborgs, JM, Drott och Klövern. Fastighetsaktierna står därmed för 20 procent av portföljen.

Annat var de i mitten av 1990-talet då de båda finansmännen lämnade sektorn genom Custos försäljning av aktierna i Hufvudstaden till Fredrik Lundberg. Att de nu är tillbaka är en mycket intressant signal. Särskilt med tanke på att deras portfölj länge har utvecklats bättre än index.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom