Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsöppning uppåt väntas

2019-02-12 08:57
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen väntas öppna högre under den bokslutstäta tisdagen som kommer att följas av flera dagar med många delårsrapporter.

De amerikanska börsterminerna har stigit efter uppgifter om att en principöverenskommelse om gränssäkerhet ska ha nåtts, vilket kan undvika en ny nedstängning av federal verksamhet på lördag.

Stockholmsbörsens OMXS30-index väntas enligt IG Markets öppna upp 0,5 procent, efter att i måndags ha stigit 1,0 procent till 1.542. Börserna i Tokyo ledde en uppgång i Asien, samtidigt som blickarna vänds mot Kinas och USA:s handelssamtal i veckan. Den japanska biltillverkaren Nissan har dock sänkt sin resultatprognos för helåret.

Specialistläkemedelsbolaget Moberg Pharma har kommit med bokslut, meddelat försäljning av verksamheten för receptfria produkter för 1,4 miljarder kronor samt ingått ett exklusivt licensavtal med Bayer avseende kommersialiseringen av nagelsvamppreparatet MOB-015 i Europa.

Spelbolagsunderleverantören Net Ent redovisar svagare siffror och har sett en trög start på 2019. Samtidigt försenas lanseringen i Pennsylvania.

Eniro gör en goodwillnedskrivning på totalt cirka 565 miljoner kronor. Bolaget meddelar samtidigt att de totala rörelseintäkterna i fjärde kvartalet sjönk med 17 procent till 320 miljoner kronor.

Mobilspelbolaget Leo Vegas redovisade ett ökat ebitda-resultat för fjärde kvartalet som dock var lägre än Infront Datas estimatsammanställning. Leo Vegas skjuter på de finansiella målen från 2020 till 2021 på grund av utvecklingen på den brittiska marknaden.

Tobin Properties hade en rörelseförlust på 24 miljoner kronor i fjärde kvartalet. Bostadsutvecklaren sålde inga bostäder på bindande avtal under kvartalet.

Kredithanteringsföretaget Hoist, som i höstas drabbades av skärpta kapitalkrav, redovisar ett ökat resultat och meddelar nya finansiella mål.

Precise Biometrics, som levererar teknik för fingerigenkänning, gjorde en nettoförlust för kvarvarande verksamhet på 15 miljoner kronor i fjärde kvartalet efter en nettoomsättning på 14 miljoner kronor.

Simris Algs försäljning i januari månad översteg 1 miljon kronor, främst på grund av den tidigare aviserade ordern från Sydkorea, meddelade bolaget i samband med sitt bokslut.

Nischbanken Collector redovisar ökade intäkter och vinst. Bland övriga bolag som har presenterat bokslut återfinns fastighetsföretagen Wihlborgs och Nyfosa samt Lundin Petroleum-avknoppningen IPC.

Smoltek Nanotech avser genomföra en nyemission på 43 miljoner kronor.

Spelutvecklaren Starbreeze, som genomgår en rekonstruktion, har kommit överens med Otherside Entertainment om att sälja tillbaka förlagsrättigheterna för spelet System Shock 3 till Otherside.

Jan Söderberg, vice ordförande i Ratos och storägare i bolaget, har via Söderbergföretagen köpt 400.000 B-aktier i Ratos. Tidigare under måndagen blev det känt att Ratos vd Jonas Wiström har köpt aktier för 0,9 miljoner kronor i bolaget.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom