Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsoro efter stoppad räddningsplan

2008-09-29 19:23

Representanthuset röstade nej till det amerikanska räddningspaktet på måndagskvällen. Beskedet togs emot med ett ramaskri på USA-börserna.

Börserna i New York backade kraftigt efter representanthusets nej till räddningspaketet som skulle ge finansdepartementet möjligheten att köpa upp problemfyllda tillgångar från finansiella institutioner.

Strax efter klockan 20.15 var Dow Jones ned 4,0 procent, S&P 500 tappade 5,3 procent och Nasdaq föll 5,9 procent.

Tvärt emot vad många trodde röstade representanthuset nej till räddningspaketet som med 700 miljarder dollar skulle kunna rädda krisen på finansmarknaderna. Omröstningen var dramatisk, och in i det sista försökte representanter övertala nej-röstarna till att ändra till ett ja.

Resultatet av omröstningen chockade bank- och finanssektorn. Goldman Sachs backade 14 procent och Morgan Stanley föll 16 procent.

Samtliga bolag i Dow Jones Industrial Average låg på minus. Av de 500 bolag som ingår i S&P 500 handlades 495 bolag i negativt territorium direkt efter omröstningen.

Priset på WTI-olja med leverans i november backade 9:23 dollar till 97:66 dollar per fat.

Investerare flydde till guldet, som steg med 2,7 procent till 902:70 dollar per uns.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom