Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsplus: Anar en turnaround - köp

2019-08-23 14:43
Foto: Mekonomen

Börsplus börjar ana en turnaround i Mekonomen och trots att aktien stiger på dagens rapport finns fortfarande stor uppsida även om risken också är hög. Det skriver Börsplus och rekommenderar köp.

"Det största osäkerhetsmomentet finns nog i ägarbilden. I topp finns det amerikanska reservdelsföretaget LKQ som utöver innehavet i Mekonomen har verksamhet i stora delar av Europa. Med tanke på att Mekonomens styrelse i övrigt ger ett ganska svagt intryck är det nog rimligt att anta att några större drag knappast sker utan att amerikanarna har ett finger med i spelet. Den stora risken är förstås om de skulle vara intresserade att köpa resten av Mekonomen till en klart lägre prislapp än dagens. Å andra sidan är aktien rejält pressad redan som det är", skriver Börsplus.

Börsplus noterar att Mekonomen är ett av de sämre innehaven i dess portfölj.

"Dagens rapport var ett steg i rätt riktning men vi tror fortfarande det finns mer att hämta. Här och nu behåller vi våra aktier", står det i analysen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom