Börsplus: Konsultmäklaren fortfarande köpvärd

Börsplus behåller köprådet för konsultmäklaren och har kvar aktien i portföljen tills vidare.

Ework visar fin tillväxt och ett resultat i första kvartalet som för första gången på flera kvartal växer i linje med omsättningen. Bolaget flaggar samtidigt för en osäkrare marknad. Vad innebär det för aktien? Den frågan ställer sig Börsplus i en analys på torsdagen. 

Analyshuset bedömer att Ework har goda möjligheter att öka sitt resultat med 20 procent årligen. Aktien värderas i linje med traditionella konsultbolag som Hiq eller Knowit som växer betydligt långsammare. En nyckelfråga är om det kommer nya besvikelser framöver. Ework har en förmåga att ständigt komma med svaga rapporter och tråkiga nyheter. Det finns anledning att bevaka utvecklingen på konsultmarknaden närmre framöver. 

“Tills vidare behåller vi dock köprådet och aktien i Börsplus portfölj. På fredag nästa vecka avskiljs utdelningen på 4,50 kronor per aktie”, skriver Börsplus i sin slutsats. 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.