Börsplus ser köpläge i två bredbandsoperatörer

Två bredbandsoperatörer får köprekar av SvD Börsplus.
Bahnhof

Bredbandsoperatören Bahnhofs tillväxt faller och kostnaderna ökar. Dagens rapport från bredbandsoperatören var inget vidare. Men till stor del syns det redan i prislappen som återigen börjar locka. Det skriver Börsplus i en analys på tisdagen.

“All grinighet till trots så drivs Bahnhof av skickliga personer och kommer fortsätta växa och tjäna pengar. Förutsättningarna har visserligen försämrats men det känns väl inprisat i aktien. Avgörande är om kvartalet är ett tillfälligt hack i kurvan som vd Jon Karlung menar, eller början på en ny negativ trend”, skriver Börsplus.

“I dag handlas Bahnhof till 14 gånger årets rörelseresultat (räknat på företagsvärdet i relation till rörelseresultatet). Använder vi samma multipel för 2021 så är uppsidan drygt 30 procent. Det räcker för att vi ska svänga om till ett köpråd på aktien”, skriver Börsplus.

Börsplus rekommenderar även köp av Bredband2.

“Bredband2 kan bli en hygglig placering de kommande åren. Men då vill till det till såväl kundintag som bruttomarginal utvecklas åt rätt håll”, skriver Börsplus.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience