Börsplus: Ser marginalpress kommande kvartal – sälj

Bussoperatörens lönsamhet kan komma under press kommande kvartal, men det finns uppsida i aktien på sikt, skriver SvD:s analystjänst.
Börsplus: Ser marginalpress kommande kvartal – sälj - nobina-affarsvarlden-700_binary_6859301.png

Bussoperatören Nobina kom med en stark rapport för första kvartalet men nu väntar ovanligt många kostsamma uppstarter av nya kontrakt samtidigt som flera äldre och mer lönsamma kontrakt ska fasas ut. Det kan pressa marginalerna rejält under kommande kvartal.

Så skriver SVD Börsplus och sätter säljråd på aktien.

“Vi ser visserligen lite uppsida i aktien på sikt – men det närmsta året tror vi lönsamheten kommer pressas och det brukar sällan vara en bra tid att äga aktien. Vi tror man ska vara försiktig med Nobina kommande kvartal”, heter det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.