Börsras i halvledarsektorn efter Huawei-uppgifter

Uppgifter om att flera globala halvledarleverantörer har beslutat sig för att avbryta chip-leveranser till den kinesiska telekomtillverkaren Huawei i överensstämmelse med den amerikanska regeringens svartlistning av bolaget satte spår i världens börslistor under måndagen.
Börsras i halvledarsektorn efter Huawei-uppgifter - halvledare-700_binary_6849869.jpg

Samtliga tungviktare i sektorn noterades lägre, med österrikiska AMS värst drabbade med ett fall på 9 procent. Fransk-italienska ST Microelectronics föll nästan lika mycket, runt 8 procent vid lunchtid. Tyska Infineon tappade 5 procent och nederländska ASML backade 3,5 procent. Brittiska Dialog var ned 2,8 procent.

I den tidiga amerikanska förhandeln backade Qualcomm 4,3 procent, Micron Technology sjönk 3 procent och Intel tappade 1,2 procent. Även Nvidia drogs med, 1,6 procent ned.

Under natten backade också Tokyo Electron 3 procent, Taiwan Semiconductor 1,5 procent och SK Hynix 1 procent.

Svenska Atlas Copco, som har viss exponering mot halvledarindustrin genom vakuum-verksamheten, backade 1,6 procent i Stockholm.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.