Börsveckan: En köpvärd duo

I veckans nummer av Börsveckan får två bolag köprekommendationer medan fem bolag får rådet avvakta.

Börsveckan ger köpråd för SEB och Trelleborg i den senaste utgåvan. Vidare avvaktar tidningen med Nordea, Handelsbanken, Alfa Laval, Elos och nykomlingen Troax. Portföljen lämnas oförändrad denna vecka.

Det finns tecken på en återhämtning i den europeiska ekonomin. SEB ser med sin företagsprofil ut att vara bra positionerade för att dra nytta av det. Börsveckan anser att aktien, trots en del risker, framstår som köpvärd.

Nordea är lägst värderad av de fyra svenska storbankerna. Det finns en möjlighet att banken, med en allt bättre balansräkning, kan bli intressant som investering. Risken är också högre. Givet risken är aktien fullvärderad, anser tidningen och väljer därmed att avvakta.

Handelsbanken har en premievärdering och lägst direktavkastning i sektorn. Aktien är därför inte särskilt intressant annat än som långsiktig placering. Aktien är fullvärderad och Börsveckans råd är att avvakta.

Trelleborg är verkstadskonglomeratet som gjort en fenomenal strukturomvandling de senaste åren och som lyft lönsamheten till toppklassnivåer. Nu syns små tecken på förbättringar i Europa, vilket kan lyfta vinsten ytterligare. Intressebolaget TrelleborgVibracoustic är också en fin option som ingår. Tidningen behåller sitt köpråd för aktien.Alfa Laval har produkter som ligger helt rätt i tiden men samtidigt har vinsttillväxten varit mycket svag de senaste fem åren. Det är lite upp till bevis för ledningen nu och värderingen på p/e 17 lockar inte särskilt mycket. Börsveckan avvaktar med aktien.

Elos gör precis som utlovat ett förvärv i USA vilket kommer att driva upp vinsten. Det är ändå svårt att svälja en värdering på p/e 17 för en uppdragstillverkare inom medicinteknik. Värderingen är för hög, anser tidningen och avvaktar med aktien.

Troax ser ut som en lovande nykomling på börsen. Det intrycket förstärks av att Latour köpt in sig tungt i bolaget. ”Som cyklisk aktie är Troax inget dåligt köp. Vi väljer dock att avvakta någon rapport till innan vi vågar sätta ett köp”, skriver Börsveckan och avvaktar därmed.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets